Het leven en hoe het te overleven (17)

Ik reken me al rijk. Tot eind deze maand heb ik, met het oog op de nieuwjaarsspeeches die bedrijfsleiders, CEO’s en andere directeuren en directrices overal te lande geven, een patent verworven op de woorden ‘uitdagingen’, ‘een bijzonder jaar’ en ‘decennium’.

Iedereen die ooit school heeft gelopen weet dat het nieuwe decennium pas volgend jaar start. Desalniettemin heeft op de een of andere website een trien beweerd dat het niet zoveel uitmaakt of je van mening bent of het decennium dit jaar of volgend jaar aanvangt. Ze had eveneens een boodschap voor de eersteklassertjes: als som van 2 + 2 worden voortaan ook de antwoorden 3 en 5 goed gerekend.

Ook met leeggoed kun je dezer dagen rijk worden: Iran biedt 80 miljoen dollar voor het hoofd van Donald Trump.

Wordt Trump straks herkozen? Een volk krijgt de leiders dat het verdient.

Komt er nog een federale regering vóór een meteoor de aarde raakt? Ik zou er mijn hand niet voor in de vuurbol steken.

Is de wereld om zeep? Ik houd nog een slag om de arm. Zolang er vogeltjes zijn, is er hoop.

Heb je ooit al vogeltjes gefilmd, Hoorne? Is de paus katholiek? Meer filmpjes van onze gevederde vriendjes op mijn Youtube-kanaal.

Ben jij een dierenliefhebber? Wie dieren pijn doet, verdient het om met zijn hoofd in een strop aan de hoogste boom te bungelen. Vraag is natuurlijk wat we verstaan onder dieren. Als we muggen, vliegen en zilvervisjes meetellen, dan heb ik zopas mezelf ter dood veroordeeld.

De meest mythische dieren zijn 1) de kat 2) het beerdiertje en 3) het zilvervisje.

Beerdiertje? Ja, lach maar. Net zoals u en ik heeft hij zijn naam niet zelf gekozen, maar als alle leven op aarde zal zijn uitgeroeid, zullen er nog beerdiertjes zijn. Beerdiertjes zien eruit alsof ze met 3D-technologie zijn ontwikkeld. Die snoet, da’s toch een soort van stopcontact.

R-1869026-1248983371.jpegIk heb niks met Simply Red. En dat is gelogen, zoals zal blijken verderop in deze alinea. De kwestie is: Simply Red is eigenlijk een band, maar als je googelt naar afbeeldingen, dan zie je bijna altijd alleen maar die pedante kop van Mick Hucknall. Soit, hoe het ook zit met die al dan niet band, Simply Red heeft minstens twee grandioze songs op de mensheid losgelaten: Something Got Me Started en vooral New Flame.  Dat ‘Red’ in de groepsnaam is deels geïnspireerd door de kleur van Manchester United, Hucknall’s favoriete voetbalclub. Lang lang geleden, toen de dieren nog over een klein beetje spraakvermogen beschikten, was Man. Utd. een club die mijn sympathie wegdroeg. Dat was de tijd van Gordon Hill en Steve Copell en later ook Bryan Robson, toen voetbal nog niet vergeven was van het grote geld. Overigens zal Manchester United in de volgende ronde van de Europa League door Club Brugge met haar en huid worden opgevreten. Houd je zakdoek al maar klaar, Mick.

Advertentie