Watersnood gouden kans voor Belgische miljonairs

Al gehoord van Millionairs for Humanity? Het is een groep rijken die smeekt om meer belastingen te mogen betalen. Omdat ze beseffen dat het klein aantal superrijken best bijdraagt om het groot aantal armen te helpen. Vroeg of laat komt er een opstand van de horden, dat weten die rijken. Een groeiende groep middenklassers die afglijdt in de armoede, dat kunnen ze missen als kiespijn.

Millionairs for Humanity telt geen Belgen. Belgische rijken verstoppen zich graag, zoals de befaamde Alexandre Van Damme, topman van AB Inbev, met ooit nog een dikke vinger in de pap bij voetbalclub Anderlecht. De man slooft zich al zijn hele lange rijke leven uit zo weinig mogelijk gefotografeerd te worden, bang als hij dat iemand zijn portemonnee zou stelen middels een home-, car- of andere jacking.

Straks kunnen we allemaal een klein steentje bijdragen om de slachtoffers van de watersnood te helpen en ik zal ook met veel plezier een weliswaar bescheiden gift storten. Artiesten die al anderhalf jaar met de vingers draaien, zullen benefieten organiseren dat het niet schoon meer is. Maar misschien is dit het moment voor de Belgische rijken om ook eens de geldbuidel wijd open te trekken. Ze zullen er geen grammetje kaviaar minder door eten.

Advertentie

2 gedachten over “Watersnood gouden kans voor Belgische miljonairs

Reacties zijn gesloten.