Thank God It’s (Black) Friday (2)

Tweede aflevering van ‘Thank God It’s (Black) Friday’, een wekelijks op vrijdag terugkerende rubriek waarin ik recente maar vooral minder recente zwarte muziekparels onder uw neus duw. Beschouw het als mijn bescheiden bijdrage aan het diversiteitsdebat. We moeten niet allemaal op één knie gaan zitten alsof we een huwelijksaanzoek willen doen. Het kan ook anders: muzikaal, educatief, kunstzinnig, eigenzinnig, nutteloos, vrijblijvend… you name it.

Uit hetzelfde jaar als ‘Solid’ uit aflevering 1 – het jaar 1984 – komt ‘Let’s hear it for the boy’ uit de film Footloose . Ik ken de film, ken het titelnummer, maar zag de film niet. Dat zal er misschien ooit eens van komen, er zijn nog zoveel films die ik wil zien vooraleer mijn hart een laatste keer bloed door de kamers pompt.

Omdat ik de film niet zag, weet ik ook niet precies waarom we het voor de boy moeten laten hear-en, wat de context is waarin dit nummer in de film opduikt. Maar dat is niet belangrijk. Het gaat helemaal niet om die film, waarvan ik vermoed dat hij nu ook weer zo goed niet is. Waarschijnlijk zo’n film waarin het eerst goed gaat met het hoofdpersonage, vervolgens slecht door tegenslag of een misverstand om ten slotte alsnog goed en zonnig te eindigen.

Het gaat om dit lied. O man, wat is dit goed, ik kan hier een hele dag naar luisteren. Wie zei ook weer dat de jaren ’80 duistere, donkere, vermaledijde jaren waren. Toch niet op het vlak van de populaire muziek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s