Subatomic Strangers

Ik doe weinig moeite om nieuwe, hedendaagse artiesten of bands te ontdekken. Ik was jong in de jaren zeventig en tachtig, en heb al het beste van het beste zien passeren toen het werd uitgebracht. Ik ben muzikaal voldaan, dank u, en ben ervan doordrongen dat de muziek van de toekomst, net zoals de planeet van de toekomst, nooit even goed, laat staan beter, zal worden dan die van het verleden.

Maar als ik de termen synthpop of new wave zie, en dan nog in combinatie met elkaar, dan spits ik mijn oren. Jonge bands die weten waar er lekkere mosterd te vinden is en daar een smakelijk broodje mee bereiden, daar wil ik wel even mijn gegeeuw voor onderdrukken. Zo ontdekte ik Subatomic Strangers, a Belgian female-fronted band from Roeselare, West-Flanders, zoals ze het zelf zo mooi op hun website omschrijven, in een regionaal magazine.

De single Enough Of You is prima. Op hun site staan nog enkele andere nummers, waarvan vooral Pretty Faces, met die gemeen klinkende zang, mij bekoort.

De videoclip van Enough Of You is nogal cliché – rennen tussen bomen, waar heb ik dat nog gezien? geef me vijf minuten en ik diep tien dergelijke clips op – maar het gaat om de muziek. Subatomic Strangers – goede naam trouwens – heeft potentieel. Ik ben benieuwd of dit viertal mijn honger naar meer zal aanscherpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s