Moet er nog gecanceld worden? (2)

Hoezo, arme Joe?

Er zijn geen armen, net zo min als er gehandicapten en daklozen zijn. Een mens is meer dan het beklagenswaardige label dat we gedurende decennia als een cynische aprilvis aan zijn rug hebben gehangen.

We spreken in deze wakkere tijden niet langer over een arme, maar over een mens in armoede. Niet over een gehandicapte, maar over een persoon met een handicap. Niet over een dakloze, maar over een mens in dakloosheid. Waarom het makkelijk maken als het moeilijk ook kan?

We spreken niet over een gulzigaard, maar over een mens die vaak honger heeft. Niet over een geilaard, maar over een persoon met te veel sperma in zijn ballen. Of haar ballen. Of de ballen van het. Whatever. De ballen van iemand van de LGBTQSIUYTKLA-+:*#. Is dat oké? Heb ik iedereen nu genoemd?

Deze en andere gevoeligheden kon u in 1967 allemaal nog niet bevroeden, meneer Blanckaert, maar dat is geen excuus. U mag ginds aansluiten, in de rij waar u onder andere Kuifje, Jef Geeraerts, de zwarte Zwarte Pieten en de scenarioschrijvers van FC De Kampioenen zult aantreffen. Die staan daar voor andere overtredingen dan de uwe, maar cancelen is cancelen.

Arme Will. Correctie: Will waarvan er voortaan één plaatje minder op de radio te horen zal zijn. Minstens één, want de rest van uw oeuvre wordt ook nog gecancelscreend. Misschien heeft u ook wel ergens in een liedje het woord dat begint met ne- en eindigt op -ger gebruikt. Grondig onderzoek zal dit uitwijzen.

In het ergste geval zou uw muzikale nalatenschap wel eens heel erg hopeloos kunnen worden. Doch vooralsnog geen paniek. Hoop doet leven. En stop met Moa Ven Toh te zeggen. Welkom in 2022, Will.

===================

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s