Dis! Dis! Dis!

Het kan niet anders of Martijn Truys is een marketingboy van het Vlaams Belang. Bovenstaande onzin, een knipsel van een artikel op de website van De Morgen, kan toch geen andere bedoeling hebben dan het racisme nog wat meer op te poken.

Mocht het toch een ernstig onderzoek zijn, wel, er zijn aantoonbare redenen waarom zwarte voetballers zelden in doel staan of vaker een rode kaart krijgen. Die hebben ongetwijfeld te maken met interesse, fysionomie en speelstijl. Truys heeft blijkbaar nog nooit van de Afrikaanse tackle gehoord. Dit heeft niets met discriminatie te maken.

En het allerbelangrijkste: sport is geen gelijke-kansen-ding. De besten spelen en als dat niet zo is, dan is dat wel discriminatie, ongeacht de huidskleur, nietwaar Roberto Martinez!

En nu moet u mij verontschuldigen, ik moet dringend met een paar dikke vrienden bij enkele eersteklassers op bezoek. Ikzelf verkies komend weekend onder de lat te staan bij Club Brugge in plaats van Simon Mignolet. Ik hoop dat dit zonder heisa kan verlopen. Zo niet verschijnt dit artikel maandag in de krant.

===================