Vive Macron! Allo De Croo?

Weet je van welk woord ik stilaan het schijt krijg?

Sensibiliseren.

Terwijl president Macron in Frankrijk onpopulaire maatregelen durft nemen zoals de verplichte vaccinatie voor zorgpersoneel en het invoeren van een gezondheidspas, blijven onze inlandse leiders weifelen en inzetten op – pas op, daar komt het – sensibiliseren.

Onpopulair? Blijkbaar toch niet zo onpopulair, want sinds de aankondiging van de president lopen de Fransen de vaccinatiecentra plat. Iedereen wil een vaccin, om zijn job in de zorg niet te verliezen of om verder te genieten van het uitgaansleven.

Gisteren in het nieuws: ‘Slechts 1 op de 3 terugkerende reizigers houdt zich aan de testverplichting.’ Belgische reizigers welteverstaan.

Zullen we nog een beetje sensibiliseren of gaan we de Belg raken waar het pijn doen, in zijn portemonnee? Retorische vraag was dat. Zullen we eindelijk eens optreden tegen al degenen die er door hun onverantwoordelijk gedrag voor zorgen dat dit virusgedoe nu al anderhalf jaar duurt en terug opflakkert?

Blijft het probleem van de controle. ‘Slimme’ Belgen die zich nergens iets van aantrekken onder het mom van vrijheid blijheid weten dat de controlemechanismen zo lek zijn als een zeef.

Het zijn diezelfde idioten die ervoor zorgen dat de Big Brother-staat dichterbij komt. Zij zijn het die ervoor zullen zorgen dat we over afzienbare tijd allemaal een chip krijgen ingepland waarmee we 7 dagen op 7, 24 uur op 24 getraceerd kunnen worden. Controleprobleem opgelost.

Is het dat wat we willen?

Advertentie

Een gedachte over “Vive Macron! Allo De Croo?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s