Oude voetbalactualiteit

Hieronder twee oude voetbalberichten die dateren van anderhalf tot twee jaar geleden, maar terug hyperactueel zijn.

Ik las onlangs een commentaar van iemand die beweert dat hoe langer hoe meer Belgen stilaan niet voor maar tegen de Rode Duivels supporteren. Ik kan me daar helemaal in vinden. De laatste keer dat ik voor onze nationale ploeg supporterde moet de halve finale van het WK in Rusland geweest zijn.

De gouden generatie, zoals ze wordt genoemd – klatergoud – werd en wordt helemaal mismeesterd door de bondscoach Roberto Martinez.

Hein Vanhaezebrouck, vrijspreker par excellence, vroeg zich onlangs publiekelijk af of het toeval is dat Martinez vooral nieuwe spelers haalt bij het sukkelende Anderlecht. Of zit daar meer achter? Dan krijgt Hein de wind van voren van mensen die de man spelen en niet de bal, maar velen geven hem gelijk. Trouwens, als Hein iets zegt, heeft hij meestal gelijk. Het is moedig dat hij de controverse niet schuwt in de wetenschap dat hij, zelf deel uitmakend van het wereldje, daar nadelige gevolgen van zou kunnen ondervinden.

Veel meer dan dat is er aan de hand, maar laten we er verder geen woorden aan vuil maken en ons straks verkneukelen in de roemloze aftocht van de Duivels (sic) in Qatar. Ik wil het voor geen geld ter wereld missen.

===================

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s